LCHF-test

Publicerat: 28 oktober, 2013 i Uncategorized

Nu har jag gjort min sista dag på den två veckors långa LCHF-testet. Dagen till ära så lyxar jag till kvällen med ett glas grädde och hallon. Riktigt gott må jag säga! 🙂

IMG_0077[1]

Många av dem som har fått veta att jag har kört på lite kolhydrater och mycket fett, har tyckt att det är konstigt, eftersom jag tränar så mycket och inte borde gå ner i vikt. Jag har själv varit en av dessa skeptiker men har nu ändrat uppfattning. Vill först och främst poängtera att jag inte gjorde detta för att gå ner i vikt. Anledningen till detta test var att minska mitt sockersug och träna mitt aeroba system, dvs träna kroppen att producera energi från fetter och få mina muskler som har denna energikälla att jobba bättre. Därför har jag även under denna period tränat lågintensivt.

Jag har tidigare nästan bara levt på kolhydrater och undvikit feta produkter så mycket som möjligt. Som ni kanske förstår så var därför den första veckan med LCHF väldigt jobbigt. Jag hade sockerabstinens, var trött, sur, deppad osv men sen hände något med mig och jag har den senaste veckan mått otroligt bra, har känt mig väldigt positiv, pepp och glad, dvs allmänt bra.

Nu är jag inte riktigt säker på om jag vill gå tillbaka till ett mer ”normal” kost, eftersom jag mår så pass bra. Ska dock börja äta lite mer kolhydrater successivt, speciellt om jag kör lite hårdare träningspass.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s