En viktig seger!

Publicerat: 29 juli, 2013 i Uncategorized

Alltid roligt med en seger. Denna gång var det en värdefull sådan både för min totalplacering i cupen men även för mig själv.

Det har gått tungt ett tag. Har varit med om en del vurpor och haft förkylningar som har förstört för mig. Det är lätt att man då kommer i en svacka mentalt. När man tränar så pass mycket som man gör och inte får de resultat som man vill så är det riktigt frustrerande och jag som är en sann tävlingsmänniska blir då ganska less. Men som jag har fått höra några gånger så blir man oftast starkare när man väl har övervunnit dessa svackor.

Igår tävlade jag Engelbrecksturen som är den sjätte deltävlingen i Mitsubishi challenge (Svenska långloppscupen). Det var en kokande varm fm och det kom att bli mer varmare under tävlingen. Jag var helt ärlig inte så sugen på att tävla men när man väl kommer till tävlingsområdet så smittas man av stämningen och jag kände mig alltmer taggad på att starta.

Som vanligt när man står på startlinjen och tiden räkas ner så höjs pulsen för att förbereda kroppen på en kraftansträngning. Den sista minuten kändes som en evighet men tillslut gick startsignalen och jag kom bra iväg.

Jag försökte hänga med de snabba grabbarna så länge som möjligt men efter ett tag blev det för ryckigt och klungan delades upp. Jag låg hela tiden först av oss tjejer men jag var dock orolig att någon skulle komma ikapp, då mina bena inte kände sig i topp. Jag åkte med bra cyklister som inte var rädda för att ligga först och hjälpa till att hålla upp farten. Efter 78 km kom jag tillslut i mål på drygt 2h och 52 min. Därmed vann jag med över fem minuter före Åsa Erlandsson. 🙂

Engelbrecksturen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s