Racer SM

Publicerat: 24 juni, 2013 i Uncategorized

RacerSM kändes tungt för mig.

Vi bilade de dryga 70 milen från Valbo till Åstorp på fredagen. Trots den långa sträckan så gick bilresan bra, eftersom pappa och jag hade trevlig sällskap från några i Härnösand (bla min kusin Kajsa).

När vi kom fram åkte vi direkt till tävlingsanläggningen för att jag skulle köra ett varv på banan och samtidigt väcka bena efter allt stillasittande. Tidigare hade jag fått höra att det skulle vara en kuperad bana, vilket skulle passa mig så därför blev jag skapligt besviken då den bara innehöll två backar.

Tävlingen startade ovanligt sent på lördagen, nämligen kl 14.30. Två tjejer kom loss i början av första varvet och sen gjorde Emma Johansson ett rejält ryck och kom ikapp dem, samtidigt splittrades klungan. Jag kom med gänget som närmast jagade.

Tillslut var det bara Emma som orkade hålla ifrån från vår lilla klunga på ca 12 personer. Jag gick sällan upp och drog och när jag gjorde det så var det för att bromsa ner farten lite, eftersom jag inte ville att vi skulle komma ikapp Emma som tävlar för samma klubb som jag. Detta passade mig utmärkt i och med att mina bena inte kände sig pigga.

Dryga varvet kvar så kom vi ändå ikapp henne. Istället ryckte två andra cyklister. Då gick jag upp och drog lite för att vi (speciellt Emma) inte skulle tappa för mycket på dem. Efter att jag hade dragit klart så gjorde Emma ett nytt ryck, vilket gjorde att hon och några andra kom ikapp de framförvarande. Själv hade jag inget att komma med eftersom jag var rejält trött. Det visade sig att det blev en spurt mellan Emma Johansson och Emilia Fahlin, som Emilia vann. Själv trampade jag in på en tolfte plats.

Jag var inte nöjd med resultatet och det var surt att jag hade så pass tunga ben som jag hade. Men man måste också vara realistisk, så med tanke på att jag bara har kört två racerlopp tidigare i år gjorde jag ändå bra ifrån mig. Skulle mitt huvudmål ha varit racerSM, skulle jag ha kört fler tävlingar innan för att vänja mig med den höga hastigheten. Dessutom skulle jag ha åkt någon dag tidigare till tävlingen, eftersom man blir trött och seg av att sitta i en bil i flera timmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s