Kom-i-form-intervaller

Publicerat: 19 juni, 2013 i Uncategorized

Efter att ha haft en lång och skön sovmorgon så stack jag ut med landsvägs-hojen på mitt sista intervallpass före SM. Jag cyklade sakta till en uppförsbacke och väl framme så körde jag 10 x 10 s på lättaste växeln så snabbt jag kunde. Eftersom dessa intervaller är så pass korta så hinner jag inte få upp pulsen, vilket inte heller är meningen. Dessa gör jag för att få fart i bena.

Jag tycker inte att sådana här kom-i-form-intervaller är särskilt jobbiga i sig men det kan ibland kännas i bena dagen efter. Ändå fungerar dessa bra för mig och dessutom är de ganska roliga att cykla. Det som däremot var jobbigt under passet var att jag glömde kvar mina vattenflaskor hemma. Alltså man blir så grymt törstig då man vet att man inte har tillgång till vatten…

Det blev faktisk två flugor i en smäll under dagens träning. Förutom att köra intervaller så passade jag på att köra in min nya sittposition på cykeln. För två dagar sedan var jag i Stockholm och gjorde en body geometry fit för att få en rätt sittposition på min suveräna mountainbikecykel och på racern. Vissa kanske anser att det är lite sent att göra detta såhär nära inpå två stora och viktiga tävlingar, men det tycker inte jag. Jag har haft lite problem med att veta hur högt upp jag ska sitta, vart jag ska ha klossarna på skorna osv men nu har jag iaf fått hjälp med det och det känns bra att veta att man nu har bättre position och kan därmed få ut mer kraft i varje tramptag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s