planering

Publicerat: 14 juni, 2013 i Uncategorized

Tiden går snabbt, riktigt snabbt! Det är bara en vecka kvar till racer SM och två veckor till VM och helt ärlig så har jag varit lite stressad med hur jag ska lägga upp träningen inför dessa tävlingar.

Min ursprungsplan var att köra hårdträning i en vecka med dubbla pass, backintervaller i Kungsberget som är en slalombacke, samt mopedpace och andra intervaller. Men nu när jag har haft problem med min handled så har jag haft tid att fundera, vilket jag kan vara väldigt bra på. Tillslut kom jag fram till att det inte kommer att ge mig något positivt att köra stenhårt nu när det bara är några dagar kvar. Det finns då risk att jag kör slut på mig själv. ”Träningen ska gå in i kroppen och inte ut ur den!”

Den nya planeringen är att köra intervaller varannan dag och lugnpass i mellan. De längsta intervallerna kommer att vara två min och sen så blir det ffa korta för att komma i form.

Igår gjorde jag 3*8*15/15s på lvg-hojen, vilket blev mitt första intervallpass efter Lida Loop.

Idag blev det först en liten löparrunda på ca 13 min före frukost, för att öka förbränningen. Sen så stack jag ut på mitt första distanspass på evigheter. Jag brukar inte köra distanspass ofta, eftersom jag är född uthållig och behöver därför träna mer explosivt.

Hur som helst så blev det iaf distans idag men jag lade in en hel del övningar under dessa tre timmar. Det blev enbensövnngar, ryck, spurter och tunga växlar uppför (styrketräning). Vädret såg dyster ut och man kände doften av regn i luften och flaggorna stod rakt ut. Jag hade dock tur både med vinden och med regnet. Fick lite regnstänk när jag kom till Bovik, vilket är normalt där hehe.

2013-06-14 11.15.25 (2)

Det blev en fin cykelrunda runt Bovik, Årsunda och vackra Gavlehyttan.

Gavlehyttan

Efter att ha vilat lite så åkte jag och hämtade ett paket från Trimtext så idag kan man säga att det blev en mini Julafton för mig. Fick massvis med träningskläder och då inte ”bara” cykelkläder. Var bara tvungen att testa min nya träningsbyxor och träningslinne så det blev lite styrketräning/rörelseträning på em också.

DSC_0190

DSC_0201

 

 

kommentarer
 1. Anna skriver:

  Tränar du mycket styrka? Du ser väldigt stark ut!

  • Emmy Thelberg skriver:

   Hej Anna!

   Tack! Det beror på vem man frågar och vilka man jämför med. 🙂

   För några år sedan fick jag problem med min rygg och efter det så började jag träna mer styrka. Det är lätt att man glömmer bort att träna mage och rygg som är de viktigaste muskelgrupperna. Är man inte stark där så blir det svårare att få ut krafterna i bena och till pedalerna. Att vara stark och ha rätt balans mellan muskelantagonisterna är viktigt för att förebygga skador.

   På hösten och vintern tränar jag 2-3 ggr/v på gym. Då blir det mest benträning m.h.a. skivstång men självfallet kör jag även mage och rygg.

   Under tävlingssäsongen försöker jag att gymma 1 ggr/v för att hålla igång musklerna. Försöker även träna bålstabilitet genom t.ex. pilates och yoga. Annars tränar jag allsidigt, både för att det blir roligare men även för att det är en bra komplement till cyklingen. När jag är trött i bena så kan jag istället för att cykla träna exempelvis rullskidor, för att inte slita ut mig. På så sätt blir det automatisk styrketräning för överkroppen.

   Hoppas du blev nöjd med mitt svar!

   Mvh

   /Emmy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s