Tur i oturen.

Publicerat: 11 juni, 2013 i Uncategorized

Äntligen sommarlov!! Gud som jag har längtat till en lång semester från skolans alla förpliktelser. Igår skrev jag terminens sista tenta och det är så jäkla skönt att fått det avklarat! Nu ska jag verkligen njuta och göra sånt som jag inte har haft tid till.

Tyvärr kan jag inte riktigt träna som jag vill. Jag slog min vänstra tumme och handled i förrgår på Lida loop. Trodde ett tag att det var brutet men efter att fått det röntgat så visade det sig att det ”bara” var en mjukdelsskada. 🙂 Så jag hade tur i oturen. Det visade sig även att min rygg fick ta emot en del stryk i Lida så nu har jag varit på behandling och det känns redan bättre. 

Som ni kanske kan gissa utifrån det jag redan har skrivit så kanske ni förstår att det blev tufft för mig i söndags. Tävlingen började bra och jag fick höra att jag drygade ut avståndet till tvåan. Sen råkade jag växla för sent på en brant uppförsbacke och kedjan hoppade då av. Det strulade lite för mig innan jag fick tillbaks kedjan på rätt plats och då hade Angelica tagit ikapp försprånget. När vi började närma oss varvningen som även är ett spurtpris så kom vi in på en teknisk parti med klipphällar och rötter. Jag försökte då att satsa på extra men på något konstigt vis så voltade jag och tog emot med handen. Trots adrenalinet så gjorde det ont och jag var på väg att bryta. Kom sen på att det är viktigt att fortsätta för att få en placering som kan räknas med i långloppscupen. Därför fortsatte jag att trampa men när man har gjort en sådan där vurpa som jag gjorde så rinner musten ut på något sätt, det blir ungefär som en punka fast mentalt. 

Förutom att jag kom i en rejäl svacka så började det dessutom spöregna och åska, man kunde nästan tro att vädergudarna grinade åt min räkning. 😉 Tyvärr blev det då lervälling och riktigt halt på alla rötter och stenar. Jag hade inte rätt däck så jag var som  en bamby på hal is. Allt gick åt skogen, ramlade kanske 15 gånger och skrek och svor en hel del. Men jag fullföljde iaf och kom i mål på en andra plats efter Angelica. Jennie Stenerhag kom trea. 

 

kommentarer
 1. Erik H skriver:

  Kämpa på Emmy, vi håller på dig.

 2. Frida skriver:

  Tur att det inte var så farligt med handen. ”Man” var inte direkt ensam om att Lida i skogen i söndags, men vad tusan, nu lär det ju bli desto mer roligt att cykla nästa gång utan vurpor och annat otyg!

  • Emmy Thelberg skriver:

   Det har du verkligen rätt i Frida, det kan ju inte bli mycket värre än i söndags. Var faktiskt ganska komiskt då jag var i sjukhuset, för det kom in cyklister på cyklister som alla hade varit i Lida och tävlat. Sjuksköterskorna måste ha undrat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s