Totalseger på Borlängetour :)

Publicerat: 26 maj, 2013 i Uncategorized

Ibland kan jag undra vad jag har gett mig in på…

Har nyss kört Borlängetour som består av tre mtb-tävlingar och är därför rätt skaplig sliten i bena. Varför ska jag då springa vårruset imorgon, i tävlingsklassen dessutom?? Jag måste vara tokig! Ska iaf försöka springa lugnt imorgon men de som känner mig vet att det kommer att bli svårt. Är det någon framför mig så måste jag bara hänga med och helst springa om och ifrån. Vi får helt enkelt se hur det blir imorgon.

Hur som helst kanske jag ska berätta lite om helgen och hur det gick där borta i Borlänge.

I fredags var det sprint, vilket var riktigt kort, speciellt för mig som är van med att tävla 6 mil och uppåt. Banan var bara ca 700 m men den var rolig med alla kurvor och hinder. Jag  blev nöjd med min tredjeplacering men blev otrolig stolt över min kära klubb Härnösands CK. Alla gjorde jättebra ifrån sig men några utmärkte sig extra. Maja Sjöblom (D 11-12), Niklas Sjöblom (H juniorer) och Marcus Strömsten (H elit) kom alla på 3:e plats i respektive klass.

Niklas

 

Marcus

På lördagen blev det en hederlig xc tävling och vår klass cyklade 4 varv på 7,5 km. Jag fick en dålig start och blev instängd men hämtade snabbt upp mig. Efter någon km låg jag först och drog hårt i nästan två varv medan Angelica låg bakom som en igel. Snihs och de andra tappade redan efter första varvet  så första platsen kom att stå mellan mig och Angelica. Angelica var stark och trots mina försök till ryck på alla backar så hängde hon på bra. Tillslut på sista backen då det var kanske 1 km till mål lade jag in nådastöten och kunde äntligen få en lucka som höll till mål.

Inför dagens etapp låg jag och Angelica väldigt jämnt. Om man räknade ihop tiderna och alla bonussekunderna som man fick för varje lopp så hade jag 10s tillgodo. Taktiken var att ligga långt fram i början, eftersom banan vara ganska trixigt och ha koll på Angelica. Helst ville jag att hon skulle cykla först så att jag kunde vila lite bakom. Angelica gick ut stenhårt och körde riktigt bra på tekniken men sen gjorde jag en ryck och fick lucka. Hon tog tillslut ikapp avståndet men på nästa backe gjorde jag ett till ryck som ledde till totalsegern av cupen.

pommaceskrig

angelica

574675_648195548528230_1437947994_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s