Tävlingshelg

Publicerat: 13 maj, 2013 i Uncategorized

Det har varit fullt upp i helgen, har knappt hunnit med att andas. Däremot har jag hunnit med att köra två roliga tävlingar och därmed fått kanonbra träning.

Vid lunchtid i fredags startade den 4h långa resan till Skövde. Eftersom att jag har en sådan tur att jag har föräldrar som hjälper mig på tävlingar så kunde jag passa på att plugga bak i bilen medan de körde den långa resan.

När vi väl kom fram och checkat in i stugan så behövde jag väcka kroppen och då ffa bena. Stack därför ut och cyklade 4 gånger uppför den långa målbacken. Den fjärde gången uppför tryckte jag på lite extra, var riktigt jobbigt och bena kändes lite sega. I normala fall kan man då bli lite orolig men eftersom jag hade gått på behandling (massage, akupunktur mm) dagen innan så visste jag att jag skulle vara extra trött på fredagen för att sedan bli piggare på tävlingsdagen.

Alla som har kört Billingeracet vet att banan innehåller tre långa backar, dvs en vid starten, en efter drygt 2,5 mil och en lång backe innan målet. Eftersom den första backen avslutas med ett bergspris så går starten lite extra fort. Därför är det viktigt att värma upp!

Från tävlingspremiären förra veckan så lärde jag mig att jag måste varma upp betydligt mer, därför gjorde jag lite längre intervaller än vad jag normalt brukar göra före start. Det visade sig vara det rätta. Kom med bra på starten, vann bergspriset och så orkade jag även att köra på bättre de första kritiska två milen. Självklart kom man i svackor under banan men jag kände mig ändå stark. Dessutom fick jag jättebra draghjälp den sista halvan av racet av Torbjörn som är en snäll cyklist från ck Ceres. Tillslut kom jag i mål på tiden 03:23:17 och vann därmed tävlingen ganska stort. 🙂

prisutdelning_billingeFoto http://www.jeppman.com

Efter prisutdelningen var det bara att packa, sätta sig i bilen och åka samma långa väg tillbaka och sedan ladda om igen inför söndagens GP tävling.

packning

GP är en kort varvbana som man kör på racer/landsväg. Scandis GP som denna tävling heter gick mitt i centrala Uppsala. Ett riktigt roligt lopp, som faktiskt påminner lite om mtb. Den innehåller lite kullerstenar, vilket kan göra det lite knixigt för de som är ovan med stök och bök. Sen bestod den av några kurvor och en rejäl backe innan en lång målraka. Smått och gott så var det en kul och varierande bana som man körde 15 varv på.

933879_642260085788443_1078828481_n

Hade svårt att få i pedalerna på starten och kom redan då efter. Sen fick jag jobba på och efter ett varv var jag ikapp tjejerna längst fram. Jag försökte att köra hårdare vid uppförsbackarna för att trötta ut dem men bena var inte tillräckligt pigga så jag, Sara Olsson och Jessica kihlbom höll ihop enda till sista delen av 15e varvet. Jag slutade på en 3:e plats. Jag är en riktigt tävlingsmänniska så först var jag skaplig besviken men efter en stund kom jag fram till att jag ändå hade gjort ett bra race och som dessutom gav mig perfekt fartträning.

941689_642260255788426_126972285_n

kommentarer
  1. oliver skriver:

    Riktigt fin start på sesongen 😉
    /oliver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s