Tävlingspremiär på hemmaplan

Publicerat: 5 maj, 2013 i Uncategorized

Shit vad jag är trött, helt utslagen, men det är en sådan där härlig tröttkänsla som man får efter ett riktigt hårdpass eller efter en bra tävling.

Efter storstädning och storbakning under hela fm i går, så kom hela stora familjen hem till mig. Det var otroligt att vi alla fem fick plats i min lilla lägenhet, men det gick!

Sen åkte jag och föräldrarna till Lidingö för att checka av början och slutet av tävlingsbanan. Det tog lite längre tid än planerat och efter att ha krånglat med cykelstället så kunde vi äntligen börja ta oss hemmåt. Dessvärre var vi hungriga och trötta, vilket inte alls är en bra kombination i min familj då vi alla blir lättirriterade och sura… Hur som helst kom vi välbehållna hem, haha och åt en välbehövlig mat och en riktig god födelsedagstårta (Malin fyllde år för några dagar sedan). Bara så att ni vet så är tårta, kakor och mineralvatten den bästa uppladdningen (godis går också bra).

Alltid nervöst inför första tävlingen då man inte vet hur man ligger till gentemot konkurrenterna men när man väl har kört racet så är det riktigt skönt. Tävlingspremiären i mtb gick bra. Fick en bra start men tog sen slut ganska snabbt. När jag väl kom gång igen så var Alexandra Engen långt före mig men jag kände mig stark och kunde iaf komma ikapp Angelica Edvardsson. Sen fick jag nästan ensam dra halva banan. Blev såklart lite irriterad på de andra men tänkte att jag åtminstone fick bra träning. På två tillfällen lyckade jag få lucka till Angelica men hon kom ikapp på båda. Tillslut blev det spurt och den tog jag hem, dvs jag kom på en andra plats efter Engen.

DSC_0284 DSC_0268

Hade varit roligt om jag kunde vara stark även tidigare under tävlingen och försöka hänga med Alexandra. Förhoppningsvis kommer det ett nytt tillfälle då jag testa att vara en igel. Jag är iaf nöjd med tävlingen och nu ser jag verkligen fram emot nästa som blir ”Billinge” i Skövde.

kommentarer
 1. Bang Engström skriver:

  Bra kört!
  Men du såg ovanligt pigg ut på morgonlöpningen i morse när vi passerade varandra 😀
  Lycka till under 2013!

  • Emmy Thelberg skriver:

   Tack! 🙂 Haha det tyckte du, skenet måste ha bedragit men det var iaf skönt att spring ur bena lite.

   • Bang skriver:

    Hör av dig om du behöver träningskompis/ar på distanspassen 🙂

   • Emmy Thelberg skriver:

    Absolut, det skulle vara riktigt skoj med sällskap. Visst åkte du lvg idag? Jag brukar oftast köra lvg på distanspassen.

   • Bang skriver:

    Jupp, racer i morse. Kör varje dag nu så något pass borde vi hinna med 🙂 du måste ju utnyttja oss. Vi är ju din fanclub ;D bara att lämna en kommentar här så återkommer jag om jag/vi kan.

   • Emmy Thelberg skriver:

    Vad häftig med en egen fanclub ;D Imorgon kommer jag att köra ett lugnt racerpass som ni gärna kan få följa med på. Eller kör ni mtb då, det är ju tisdag? Ons blir det intervaller och på torsdag åker jag hem till Valbo. Men annars skulle vi kanske kunna köra något pass nästa v.

   • Bang skriver:

    Vilka tider rör det sig om ungefär? Troligvis ser nästa vecka bättre ut. Mina ben klarar inte intervaller just nu även om det lockar. Annars kör vi spännande morgonpass med start 05-06 samt fredag vid 03 🙂 gällande distans är tisdagar en dålig dag för mig 😦 men som sagt, efter Billinge kanske vi kan få ihop det om du inte är ruskigt morgonpigg 🙂

 2. Emmy Thelberg skriver:

  Haha ok så morgonpigg är jag inte. Brukar sticka ut och springa före frukost och det är typ tidigast 06,15. Annars blir det cykel efter skolan. Brukar typ sluta mellan 15,00-17,00. Det blir inte så jättelång träning imorgon kanske runt 1,5h. Är dock sugen på att köra mtb så om ni ska träna imorgon så hänger jag kanske med på det istället. Annars så kan vi träna nästa v.

  • Bang Engström skriver:

   Om du ska träna så gör det först innan å sedan kan du ansluta dig till oss 😀 Vi kör nämligen en deltävling i Ghetto BBQ-cupen morgon så tisdagsturen tappar någon rulltid pga av rejset. Inget långlopp utan en teknikgren (spångcykla). Men från 18.30 Åbyplan har vi ungefär drygt en timme i skogen. Sedan är det rejs, fika och prisutdelning och hemrull. Hemskt kul om du ville joina ikväll i skogen. Men som sagt, träna innan i så fall så kan vi stå för sällskapet efteråt 🙂 En variant är att vi möts upp halvvägs in mot stan å kör en sväng då när det kommer till distanspassen. Vi kan ju prata om det mer i kväll om du kommer förbi. Annars finns vi i kväll vid Riddartorp å på sörmlandsled etappen mellan riddartorp och Rudan. Då närmare riddartorp än rudan på leden. Men annars e jag på nästa vecka också 🙂

   • Emmy Thelberg skriver:

    Det hade varit roligt men pga plugg och tid s hinner jag inte kra bda. Jag sticker ut p ett lugnt pass med lvg hojen och s satsar vi p trning nsta v istllet. 🙂

   • Emmy Thelberg skriver:

    HejSvejs! Tänkte köra ett lugnt långpass på lör morgon/fm om du vill med? 🙂

   • Bang skriver:

    Tja!

    Klart jag/vi vill vara med. Det tråkiga är att jag ska jobba 9.30 i sjöstaden. Däremot kan jag säkert vika av innan. Ju tidigare vi startar ju längre tid kan jag vara med 🙂 om du vill kan jag höra med några till så kan vi bli en liten klunga ev?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s