Premiären jag helst vill glömma

Publicerat: 14 april, 2013 i Uncategorized

Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig och idag blev ett utomordentligt bra exempel på det.

Efter att tidigt i morse ha åkt de 22 milen till Linköping så var det dags för årets första tävling, Östgötaloppet (landsväg, lvg). Vi kom dit drygt 1h före start men det är så typiskt mig att tro att det är gott om tid. Helt plötsligt är det dags att ställa sig på startlinjen och man tänker; vad sjutton tog all tid vägen. Tidoptimist som jag är, så får jag väl helt enkelt skylla mig själv att jag inte riktigt hann värma upp.

Det är iaf tur att jag inte är en slowstarter, för utgångsfarten var riktigt hög och man fick blodsmak direkt. Vi cyklade med H-juniorerna. De gillar att köra ryck och utbrytningar, så därför skiftade tempot rejält. Det var som att köra tuffa intervaller.

Liksom att tempot skiftade, så skiftade även min styrka på cykeln. I ena stunden kände jag mig stark och i nästa gick det tungt. Självklart bröts klungan upp då jag var som svagast, och jag orkade inte ta igen luckan till den främre gruppen. Därför hamnade jag i ett mindre gäng bestående av tjejer. Det var ju rejält surt eftersom jag kände mig betydligt starkare än alla dom. Dessutom var det få i gruppen som ville hjälpa till att dra.

Efter att ha skrikigt på alla några x antal gånger i några x antal varv; att de måste hjälpa till att dra, så kom jag tillslut på mig själv att jag lät som en riktig jobbig tjatkärring. Bestämde mig då att försöka komma loss från gruppen men det var svårt då personerna som skyllde på att de var trötta tog alla min försök till utbrytningar. Så jag var rejält bitter när jag kom i mål på en skitdålig placering. Därför vill jag helst glömma detta race.

Trots den urusla premiären så måste jag vara uppriktig till mig själv. För tusan det här var ändå mitt första lvg-pass i Sverige detta år! Jag gjorde så gott jag kunde med mina förutsättningar. Nu behöver jag fler och tuffare träningspass utomhus. Ska även försöka att ta vara på tiden och börja cykla till skolan.

kommentarer
  1. Stefan Jansson skriver:

    Du är inte bitter…Låter som en hård start på säsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s