Ändring av träningen

Publicerat: 24 november, 2012 i Uncategorized

Den här hösten, dvs de två senaste månaderna har jag kört styrka (mest maxstyrka) två dagar i veckan. Under dessa pass har även en övning på testcykel där jag mätt min explosivitet ingått. Tyvärr har jag inte gjort några förbättrade resultat på den övningen. Av den 7 sekunder korta intervallen, orkar jag bara i 3 sekunder innan jag dör. Självklart börjar man då undra VARFÖR? Har jag inte blivit starkare?

Därför gjorde jag här om dagen ett maxtest på knäböj. 65 kg blev mitt nya rekord, dvs en ökning på 10 kg, vilket är en enorm höjning. Detta betyder att jag har blivit starkare men däremot får jag inte ut denna kraft på cykeln. Har jag kört fel typ av styrka eller vad beror det här på?

Man kan bara analysera och spekulera och sedan pröva något nytt och göra nya tester för att se om resultaten förbättras. Därför är det viktigt att testa nya övningar och träningar för att utvecklas.

Tidigare idag pratade jag med Ronnie Löf (en klok idrottare) och kom bl.a. fram till att jag snabbt behöver få en bättre muskelbalans i kroppen. När jag väl får det, kommer troligtvis styrketräningen ge bättre resultat på cykeln. Självklart finns det också mycket annat som har betydelse, tex hur många distans- och intervallpass man ska köra osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s