Sprint är nog inte min grej

Publicerat: 26 juli, 2012 i Uncategorized

Jaha, då har man cyklat XCE (sprint) för första gången. Banan som man cyklade två varv på var förstås väldig kort, ca 60s/varv.

Tyvärr fick jag en dålig start på semifinalen och låg näst sist inför skogspartiet. Jag försökte komma om men det var svårt och de främsta fick därför ett försprång. Tillslut lyckades jag cykla om en person men hade ändå för dålig placering för att kunna kvalificera mig till A-final. Fick därför cykla i B-final och tävla om en sjunde plats. 😦

Den här gången gick starten mycket bättre (fick i pedalerna på en gång) och jag tog täten. Sedan var det bara för mig att hålla placeringen till mål.

Tillslut var det Ann Berglund som vann SM i xce före Kajsa Snihs och Felicia Ferner.

Hur som helst så känner jag att sprint inte är min grej. Visserligen är det roligt men jag kan inte se mig själv som en sprinter. Däremot kan det vara bra att köra sådana här tävlingar, för att bli mer explosiv inför längre distanser.

Nu ser jag fram emot Engelbrektsturen som går i helgen. Den är ca 80 km lång, vilket borde passa mig lite bättre. 😉 Min far ska också köra, vilket blir lite extra roligt. Han och hans kompis ska lägga upp en taktik på lördagskväll, så det ska bli spännande att se hur de nu har tänkt sig att cykla på söndag, hehe. Jag hoppas bara att de inte går ut för fort (pappa har en tidens att göra det). Vem vet, de kanske får blodad tand. 😀

kommentarer
  1. Erik Hedblom skriver:

    Vi håller tummarna för att det går bra idag för er alla samt ser fram emot en tävlingsrapport.
    /Erik H

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s