Mörksuggejakten blev inte alls som jag hade tänkt mig.

Publicerat: 8 juli, 2012 i Uncategorized

Idag var det rent utsagt hemskt! Uch jag avskyr att förlora, speciellt när man blir ifrån åkt med flera minuter. Jag vann bergspriset på vidablick men sen hade jag inte en gnutta kraft kvar i kroppen. En efter en körde om och ifrån mig. Jag hade inte orkan att följa med så det blev tillslut rätt psykande.

Jag kom med nöd och näppe in i mål som tvåa. hade omkring 6-7 minuter upp till Angelica Edvardsson som idag vann mörksuggejakten och trean var bara ca 30 sekunder efter mig.

Jag vet inte riktigt hur jag nu ska göra för att komma i bättre form. Jag måste verkligen sätta mig ner och fundera ett tag.

kommentarer
 1. Erik skriver:

  Testa att köra Superkompensationsträning. Under säsong tycker jag det är det bästa sättet att öka förmågan på kort tid, mellan loppen, eller använda vissa lopp som en del av träningen inför ett viktigare lopp. Den hårda träningen jag finns bäst är backintervaller och naturliga intervaller med hög belastning under lång tid (Minst 1,5 timme, 80-90% av tävlingstempo). Mer om Superkompensationsträning finns här: http://www.marathon.se/traning/superkompensation-a-den-basta-aterbaringen

  • Emmy Thelberg skriver:

   Hej! Superkompensationsträning låter som ett klokt val. Vila är viktigt för att återuppbygga musklerna.
   Troligtvis har jag tävlat för många slitsamma lopp under en ganska lång period och att jag nu är slut kan vara en biverkning av det. Själv tycker jag att jag har tagit det lugnt mellan de olika loppen men det kanske inte har räckt. Som exempelvis den här veckan, körde jag bara ett intervallpass och resten av träningarna cyklade jag sakta med inslag av ryck. Men det är så svårt att veta… Jag kanske har tränat för lite tuffa pass.

   • Erik skriver:

    Ja, och du är ju som vi konstaterad ung fortfarande i cykelsammanhang, det tar något något år till innan du hittat det bästa träningsprogrammet för dig. Men att köra hårdare pass och mer vila och aktiv vila tror jag är bra för dig just nu. Lycka till! 🙂

   • Emmy Thelberg skriver:

    Tack! Jag får se hur jag gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s