Bra genomkörare och min första riktiga LVG-vurpa

Publicerat: 14 maj, 2012 i Uncategorized

Är lite trött efter att ha sovit dåligt nu i två nätter. Jag vurpade i lördags på GP-loppet och fick en del skrapsår…

Lördagen inleddes med en prologen/backtempot som gick ok. Det kändes bra i början men sen tog jag lite slut (glömde bort att dela in banan i delmål för att orka hålla farten uppe). Tror att jag kom på åttånde plats.

Däremot kändes det regninga GP-loppet mycket bättre. Jag hade pigga ben som svarade när jag tryckte på och dessutom var det även en rolig bana. Den innehöll en hyffsad bra backe efter varvningen och längst bort på banan var det en tvär utförskurva som var rolig till en början.

Jag låg bra till på en andra plats och det kändes verkligen som mitt lopp. Jag kände mig stark på backen och dessutom märkte jag att tjejerna hade svårt att hänga med mig vid utförspartiet. När vi hade ~3 varv kvar (av 15 varv) så tänkte jag försöka att satsa på lite mer utför, för att se hur stor lucka jag kunde få inför kommade varv. Tyvärr satsade och ginade jag lite väl mycket, för helt plötsligt kände jag hur hjulet släpptes. Det är konstigt att man hinner tänka så mycket under den korta stund man ramlar och glider på den blöta asfalten. Själv hade jag mest svordommar i huvudet och efteråt lika så. Jag har så mycket adrenalin när jag tävlar och när det sker en vurpa så ökar det lavinartat så man får verkligen passa sig om man är närheten. Efter att kanske ha gormat och svurit i ~ 2 min kommer jag på att det kan vara en bra ide att fortsätta att cykla om jag vill ha revange på söndagens linjelopp.

Jag var lite trött på söndagsmorgonen efter en sömnlös natt och kroppen var stel efter skrapsåren från gårdagen. Kanske inte den bästa uppladdningen precis men när man väl börjar tävla så är iaf ytliga skrapsår inget man tänker på. Däremot var jag trött i kroppen och jag orkade inte hänga med på flacken. Tillslut kom ett nytt gäng ikapp och det blev en liten backspurt mellan oss på det sista varvet. Jag vann den 🙂 och kom därmed på en 4:e plats.

Sammanfattningsvis kan man säga att jag fick några bra genomkörare i helgen. Med tanke på den lilla träning som jag har kört efter förkyldningen som jag hade så kände jag mig förvånadsvärt stark.

Ska idag ta det lungt från träning och istället bara gå ut på en sakta prommenad i solskenet och blåsten.

kommentarer
  1. Erik H skriver:

    Vi håller tummarna för att det går bra på lördag. Kör hårt 🙂
    /Erik, Rune och Tyra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s